lunes, 12 de octubre de 2009

Diferencies entre els Humans i els Animals..


1.- Alguns animals com els gossos,els simis, i els óssos tenen desitjos ,però en canvi no trien.Els humans, en canvi, podem optar per fer el que no volem fer i per voler fer allò per el que no hem optat.Per això podem discutir junts què és el correcte o què és millor de fer deixant de banda els nostres desitjos.


2.- No fan judicis sobre el passat ni el futur i no fan,tampoc,plans al llarg del termini.

Per exemple,molts animals com els esquirols emmagatzemem menjar per a l'hinvern,però no ho fan seguint un pla racionable dissenyat,sinó d'acord amb un instint , és a dir , segons una pauta que no pot canviar .Així mateix els animals recorden coses i tenen creences fundades en els records del passat,però "no els llegeixen" ,sinó que abocats sobre el present es limiten al reconeiximent de coses habituals ; viuen dons en un món de percepció.


3.-Els animals es relacionen entre ells ,però de diferent manera a com forme nosaltres .Grunyen i fan veure que estan disposats a atacar per defensar un territori ,però no reconeixen el dret de la propietat ,ni la sobirania,ni el deure de cedir.Tampoc no es critiquen ni participen en l'estira-i-arronsa del raonament que considera la moralitat ,la licitud i la legitimitat de les accions.

En el pensament dels animals no hi ha un sentiment d'injustícia per la mort de un company a mans d'un depredador ni cap pensament de revenja .


4.-Els animals no tenen setit de l'estètica ;no contemplen el món com a objecte de contemplació desinteressada .


5.-Les passions dels animals estan circumscrites .No senten indignació ,sinó ira.No tenen remordiments ,només de poder ser fuetejats .No senten ni amor eròtic ni un desig sexual real i autèntic ,només atracció silenciosa i necessitats de copular .Són incapaços de tenir pensaments dels quals depenen els sentiments més elevats.


6.-Els animals no tenen humor ni sentit de ma música .Si veiem el riure i sentim el cant en alguns animals,com la hiena o els ocells ,és perquè nosaltres els hi posem.

2 comentarios: