jueves, 29 de octubre de 2009

Resúm: Aristótil.


Aristótil es un dels pensadors mes extraordinaris que hem tingut,
els seus coneixements ocupen grans camps de la ciència i també destaca en la seua profunditat i penetració en el seu pensament. Augusto comte va dir que "era el princep etern dels verdaders pensadors.." i el filósof español Rafael Cambra va dir que Aristótil era "el fruit intelectual mses granat de aquella civiltzació refinada,especialment idonea per a la filosofia verdadera de la edad d'or de la cultura humana.."
Aristotil va ingresar en la academia de plató als 17 anys,va permaneixer allí fins als 20 anys,alli va aprendre les fonts mes pures del pensament de la seua epoca.Mes tard va fundar la seua propia escola a la que li va posar el nom de "Liceo" allí va treballar molt dur per a crear la mes vasta obra cientifica-filosòfica de la antigüetat.
El seu pensament etic descansa sobre els supostos fundaments de la seua metafísica y s'orienta a la consecució de la suma de be,la cual cosa sols pots aplegar a traves de la política.
Aristotil va donar una gran importancia als problemes ética,hasta a nosaltres ens han aplegat 3 llibres de etica dels cuals ell era el seu autor son: La etica Eudemia,La Etica Nicomaquea y la Gran Etica,
aquest ultim pareix tindre el seu origen en una edició feta en el S III a.c amb la finalitat de reconciliar les seues idees amb les de Plató.
A part va crear uns sobre les virtuts i els vicis.
A la etica de aristotil se li coneix com la etica dels bens i de fins eudemonista i l'etica material.
Alguns dels textos agafats de la etica de nicomaquea amb la finalitat de coneixer millor la seua doctrina son per exemple:

-"Tot art i tota investigació científica,el mateix que tota acció i elecció,tendeixen a algun be i per aixo definiren amb tota pulcritat el be els que digueren ser alló a que totes les coses aspiren"

-"De la estrategia,la victoria y de la ciencia economica la riquesa"

En fí,aristotil va ser una d'aquelles persones de les que val la pena aprendre algo,si pugerem hui en dia parlar amb ell descubririem una altra manera de mirar el mon,no tan sols en temes economics o de politica,viure el mon d'una manera..com diro? mes feliç,crec jo!

¿que esta be y que esta mal?


Lo que esta be, lo correcte es tot allo del que no t'arrepentixes,
el que te deixa una sensacio gratificant, encara que
n'hi han excepcions.
El mal es mostra cuant la accio que estás realitzant o a punt de
realitzar et causa una sensació de arrepentiment, o de duda,
pero tot necesita un balanç, el uno no podria existir sense l'altre.

lunes, 12 de octubre de 2009

Diferencies entre els Humans i els Animals..


1.- Alguns animals com els gossos,els simis, i els óssos tenen desitjos ,però en canvi no trien.Els humans, en canvi, podem optar per fer el que no volem fer i per voler fer allò per el que no hem optat.Per això podem discutir junts què és el correcte o què és millor de fer deixant de banda els nostres desitjos.


2.- No fan judicis sobre el passat ni el futur i no fan,tampoc,plans al llarg del termini.

Per exemple,molts animals com els esquirols emmagatzemem menjar per a l'hinvern,però no ho fan seguint un pla racionable dissenyat,sinó d'acord amb un instint , és a dir , segons una pauta que no pot canviar .Així mateix els animals recorden coses i tenen creences fundades en els records del passat,però "no els llegeixen" ,sinó que abocats sobre el present es limiten al reconeiximent de coses habituals ; viuen dons en un món de percepció.


3.-Els animals es relacionen entre ells ,però de diferent manera a com forme nosaltres .Grunyen i fan veure que estan disposats a atacar per defensar un territori ,però no reconeixen el dret de la propietat ,ni la sobirania,ni el deure de cedir.Tampoc no es critiquen ni participen en l'estira-i-arronsa del raonament que considera la moralitat ,la licitud i la legitimitat de les accions.

En el pensament dels animals no hi ha un sentiment d'injustícia per la mort de un company a mans d'un depredador ni cap pensament de revenja .


4.-Els animals no tenen setit de l'estètica ;no contemplen el món com a objecte de contemplació desinteressada .


5.-Les passions dels animals estan circumscrites .No senten indignació ,sinó ira.No tenen remordiments ,només de poder ser fuetejats .No senten ni amor eròtic ni un desig sexual real i autèntic ,només atracció silenciosa i necessitats de copular .Són incapaços de tenir pensaments dels quals depenen els sentiments més elevats.


6.-Els animals no tenen humor ni sentit de ma música .Si veiem el riure i sentim el cant en alguns animals,com la hiena o els ocells ,és perquè nosaltres els hi posem.

jueves, 8 de octubre de 2009

¿Que es l'etica?


La paraula "etica prove del greg.

La ética, es una de les rames de la filosofía.

Es la ciencia que estudia les coses per les causes,

de lo universal y necesari, que es dedica al estudi

dels actes humans. Pero aquells que se realitzen tant

per la voluntad i llibertad absoluta, de la persona.

Tot acte humá que no es realitze per mitja de la voluntad

de la persona i que estiga ausent de llibertad,

no ingresa en el estudi o camp de l'ética.

martes, 6 de octubre de 2009

Què és l'ética?


Una manera d'entendre l'Ética sosté que el comportament moral de les persones depèn del "caràcter" o de la "manera de ser"."El caràcter "o manera de ser " va determinat per l'herència (gènetica o social)i,per tant,no es pot modificar.

Una altra manera de entendre l'Ética afirma que el comportament moral de les persones depèn dels hàbits o costums.

Els hàbits o costum provenen l'acord social i,per tant,sí poden ser modificats amb nous acords socials.Segons aquesta manera de pensar,les normes i els valors morals poden canviar.

A més a més ,com que els hàbits o costums els aprenem ,necessitem de l'educació moral per a adquirir hàbits de "bon comportament."

L'Ètica ,o millor dit,les ètices son reflexions filosòfiques sobre el comportament moral les quals ens proposen els elements necessaris per a resoldre els nostres conflictes interiors així com els confictes que ens genera la convivència.

D'aquesta manera ara podríem aconseguir unes relacions harmòniques i justes am les altres persones.

lunes, 5 de octubre de 2009

Diferencies..

Hi han algunes cualitats que ens diferencien als humans dels animals,
Pero si pensem un poc,a l'hora de tindre sentiments,els animals també tenen..
també tenen capacitat de preveure un futur próxim,protegeixen els components de la seua familia..basicament no es diferencien tant de nosaltres.
Ens diferenciem més que res en el aspecte físic i en pensar,cosa que ells no fan tant com nosaltres,no es preocupen per el que pensaran d'ells els demés,si no que es preocupen en cuidar de lo seu i que ningu toque la seua familia,de vegades val mes la pena el preocuparse per coses amb sentit que no per alló de "que pensaran els demes si faig asó o si faig alló.." sincerament crec que viuriem molt mes feliços,si cadascú vestira,pensara..etc de la manera qe buigera sense preocuparse per el que diran els demes..